Woninginbraken

Meer tips om woninginbraak te voorkomen

Het is verschrikkelijk en soms zelfs traumatisch als er een vreemde bij je in huis is geweest en spullen heeft gestolen. Dat kun je voorkomen met de volgende eenvoudige handelingen. Zoals de ramen sluiten, de deuren op slot doen en ervoor zorgen dat je huis een bewoonde indruk maakt. Maar zorg ook voor stevig hang- en sluitwerk en laat geen sleutels aan de binnenkant van de deur zitten.

Daarnaast kun je nog de volgende maatregelen nemen.

Zorg voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het PKVW zorgt ervoor dat een inbreker langer de tijd nodig heeft om een woning binnen te komen. Meer informatie staat in de flyer Voorkom een inbraak in uw woning. U kunt ook de website Politiekeurmerk.nl raadplegen.

Start een WhatsApp-groep met je buren

Via een WhatsApp-groep wissel je gratis en snel informatie uit over jouw buurt. Zo help je mee aan een veiligere buurt. Bekijk de webpagina WhatsApp groepen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Registreer je spullen

Als je je spullen registreert, is de kans groter dat je ze na een inbraak weer terugkrijgt. Bovendien helpt jouw registratie bij het opsporen van de daders. Je kunt je spullen registreren met de Stop Heling app.

Meld je aan bij Burgernet

Bij Burgernet werk je samen met de gemeente en de politie aan veiligheid in de buurt. Hoe meer mensen hieraan deelnemen, hoe groter de kans dat de politie een verdacht persoon kan opsporen.

Doe een Veilig Wonen Scan

Is jouw huis veilig of hebben inbrekers het heel makkelijk? Doe de Veilig Wonen Scan en ontdek of jij de juiste beveiligingsmaatregelen hebt getroffen.