Veel gestelde vragen over prolongatie en verzekeringen

Ieder jaar versturen wij de prolongatie. Dit jaar was dat op 3 januari 2017.
Misschien heeft u vragen nadat u de prolongatie heeft ontvangen. De meest gestelde vragen en aanpassingen hebben wij voor u op een rijtje gezet.

  • Wat is een brandverzekering? Ik ben toch ook verzekerd voor storm, diefstal etc.?

De brandverzekering is een verzekering waarop uw woonhuis en inboedel of uw gebouwen en inventaris verzekerd zijn. Voor de meeste particuliere brandverzekeringen is een extra uitgebreide dekking standaard. Dit betekent naast een dekking voor schade door brand, ook dekking voor bijvoorbeeld storm, inbraak- en waterschade. Op uw polis vindt u de dekking van uw verzekering.
Voor particulieren bestaat er ook een variant met maximale dekking: de Woonhuis verzekering extra. Deze verzekering heeft een zeer uitgebreide dekking. Alle gebeurtenissen zijn gedekt, behalve wanneer zij specifiek zijn uitgesloten. Wilt u meer weten over de Woonhuis verzekering extra of uw huidige verzekering omzetten, neem dan contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag.

  • Kan ik de nota in termijnen betalen?

U kunt de premie in termijnen betalen. Wilt u hier gebruik van maken, geef dit dan even via de mail of telefoon aan ons door.

  • Kan de nota via automatische incasso worden geïncasseerd?

Dat is mogelijk. Als u hiervan gebruik wilt maken kunt u dat via de mail of telefoon aan ons doorgeven. Wij sturen u dan een machtigingsformulier.

  • Mijn bank/IBANnummer is gewijzigd. Wat nu?

Wij verzoeken u dit zo spoedig mogelijk aan ons door te geven, zodat de premie kan worden geïncasseerd van het juiste IBAN nummer. U kunt een mail sturen naar info@obmwoerdendriebruggen.nl of klik hier.  Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 0348-412263.

  • Zijn de verzekerde bedragen van de brandverzekering geïndexeerd?

Als een indexering op de verzekerde zaken van toepassing is, zijn de verzekerde bedragen als volgt aangepast:

Woonhuizen en zakelijke gebouwen + 1%
Inboedels en inventaris + 0,00%
Moderne agrarische gebouwen + 0,00%
Traditionele agrarische gebouwen + 0,00%

 

Als u twijfelt of u wel voldoende verzekerd bent, is het altijd verstandig om contact met ons op te nemen. U kunt echter zelf ook controleren of het verzekerde bedrag van uw inboedel- en opstalverzekering nog juist is, door gebruik te maken van de herbouwwaardemeter en inboedelwaardemeter.

  • Hoe kan ik een wijziging doorgeven?

Of het gaat om een verhuizing, gezinsuitbreiding, autowijziging etc. U kunt uw wijziging hier doorgeven, telefonisch op 0348-412263, via e-mail op info@obmwoerdendriebruggen.nl of u kunt langskomen op ons kantoor.